Rondleiding Monet, tuinen van verbeelding. 17 januari 2020

Monet Tuinen van verbeelding

 

Claude Monet (1840-1926) woonde vanaf 1883 tot aan zijn dood in Giverny. Hij zocht rust voor zijn gezin en ruimte om te tuinieren. De bloemen- en waterlelietuin vormden in de laatste decennia van zijn leven een onuitputtelijke bron van inspiratie. Monet schilderde honderden keren de waterlelies. Zijn vormentaal werd steeds expressionistischer, de schilderijen kleurexplosies. Kunstmuseum Den Haag toont nu veertig van zijn werken. Niet alleen de waterlelies, maar ook andere tuingezichten, blauwe regens en irissen. Eén tuin, zoveel variaties; prachtig, komt dat zien!

Vrijdag 17 januari 2020 geef ik een rondleiding/workshop. We ontmoeten elkaar om 11 uur in het restaurant van het museum. Onder het genot van een kop koffie/thee zal ik een inleiding geven over de tentoonstelling. Aansluitend gaan we aan de hand van kunstbeschouwingsvragen een aantal kunstwerken bekijken en bespreken.

Kosten: € 15,00, de prijs is exclusief entree museum en de koffie. Het museum vraagt een extra bijdrage van € 3,50.Minimaal aantal deelnemers 8, maximaal aantal 12.