Mijn werk is geselecteerd voor Europa ZomerExpo 2019 in Museum de Fundatie

Blij en trots ben ik; uit ruim 3000 inzendingen is mijn foto geselecteerd voor de ZomerExpo in Museum de Fundatie. Er zijn 235 kunstwerken geselecteerd die een beeld geven over Europa.  Kom naar Zwolle en laat je verrassen door de variëteit aan kunstwerken. Mijn foto is te zien in Kasteel het Nijenhuis.

Europa is het onderwerp van de zevende editie van ArtWorlds’ ZomerExpo. Europa staat ter discussie. Het is een werelddeel in verwarring, waar je wel of niet bij wilt horen. Met de verkiezingen voor de deur, is het juist nu interessant om kunstenaars te vragen na te denken over Europa en erop te reflecteren in hun werk. Het resultaat is verbluffend.

Van propagandawerk tot uitgesproken kritisch, arcadisch en paradijselijk. Kunstenaars zijn uitgenodigd om hier in alle vrijheid iets van te vinden en werk in te sturen en dat hebben ze massaal gedaan. 3200 inzendingen. Een selectie van uiteindelijk 250 werken, gekozen door een vak-, junior- en publieksjury, is te zien in Museum de Fundatie. De opening is op 25 mei 2019, in de week van de Europese verkiezingen.

De ZomerExpo verwelkomt alle mogelijke beeldende media: schilderijen, tekeningen, films, video’s, animaties, 2D- en 3D-prints, modeontwerpen, sculpturen, foto’s, buitenbeelden, installaties, performances, maquettes. Het keuzeproces verliep in twee ronden. Tijdens de digitale voorselectie kozen regiojury’s uit alle aanmeldingen maximaal 1.000 werken. Deze werden gepresenteerd in het industriële decor van de Amsterdamse Van Gendthallen. De gecombineerde vak-, junior- en publieksjury op 15-16-17 april 235 kunstwerken.

Voor buitenkunst was er een opstellingsdag op 7 april bij Kasteel het Nijenhuis. De gezamenlijke keuze voor 250 werken vormt Europa ZomerExpo 2019, parallel te zien in de Wolk van de Fundatie Zwolle en in Kasteel het Nijenhuis met orangerie en beeldentuin. Eenieder kan meepraten over het onderwerp tijdens de activiteiten rondom deZomerExpo in Museum de Fundatie.